Home » kids

kids

MAART UPDATE:

Komende 5 zondagen hebben we het bij de kids over geven. We gaan samen nadenken over wat we te geven hebben en hoe Jezus denkt over geld. Zondag 1 maart hebben we het over iemand die heel gierig was: Zacheüs. Net als Zacheüs zijn wij ook wel eens gierig en kan Jezus dat helemaal veranderen! De zondag daarna gaan we verder met het verhaal van de rijke jongeling. Hij hield zich netjes aan alle geboden, toch had hij God niet bovenaan staan. Zet jij Jezus boven alle dingen? Gelukkig staat er ook een heel mooi voorbeeld in de Bijbel, over de weduwe en haar gift in de tempel. Daar gaat het de 15e over. De week erna bedenken we, aan de hand van het verhaal waarin een meester talenten verdeelt, welke talenten God ons gegeven heeft en hoe we die kunnen gebruiken. De laatste zondag van maart leren we van het verhaal van de eerste gemeente, hoe iedereen zijn en haar steentje bijdroeg aan de gemeente. En over een zekere Barnabas die zelfs iets groots verkocht om meer weg te kunnen geven!

Wat kun je thuis doen? 
•    Vraag de kinderen naar de verhalen. Wat hebben ze hieruit geleerd? Wat kunnen ze zelf  toepassen? Wat heeft God gezegd?
•    Krijgen je kinderen zakgeld? Hoe mooi is het om ze nu al te leren om gul en vrijgevig te leven!? Bespreek en bid samen of en hoeveel ze weg mogen geven aan een goed doel of de gemeente. Want geld weggeven doe je samen met God! 
•    Geef extra aandacht aan de talenten van je kinderen, benoem waar ze goed in zijn en zegen deze!

 

Vineyard kids
Logo Vineyard KidsKinderen zijn niet alleen de toekomst van de kerk, ze zijn vandaag de kerk. Ze horen er helemaal bij. We betrekken ze dan ook op allerlei manieren bij de gemeente. Eens in de maand hebben de kinderen hun eigen aanbiddingstijd, omdat we hen willen meenemen in wat aanbidding is. Tijdens de zondagdiensten is er voor de kinderen van alle leeftijden een kinderprogramma (van baby’s tot tieners). Eens in de 2 weken zijn ze het eerste deel van de dienst in de kuil, de andere keren beginnen ze direct hun eigen dienst.

Mama Meetings
Elke 3e zondag van de maand zijn alle mama’s en hun baby’s na de aanbidding welkom bij de Mama Meeting. De Mama Meetings zijn er om te ont-moeten en elkaar te bemoedigen.