Home » Over

Over

Kom zoals je bent

We willen graag een plek zijn waar iedereen de God van de Bijbel op een relevante en betekenisvolle manier kan ontmoeten. Een plek waar iedereen zich thuis voelt, waar je ook vandaan komt en wat je verhaal ook is. Een plek waar jij jezelf kunt zijn. Maar ook een plek waar we elkaar bevragen en waar we op een respectvolle manier in gesprek zijn. We houden van ‘casual’ en ‘easygoing’ en we leggen nadruk op ‘echt’ zijn onder elkaar. Onze gemeenschap is gevarieerd en divers en daar houden we van. We hopen dat je je welkom en aanvaard voelt als je bij ons bent.

Samenkomen en samen zijn

We komen op zondag bij elkaar voor een dienst die vertaald kan worden naar het Engels. (Vraag gerust om een audiosetje). Als we bij elkaar zijn kun je muziek, gesprek en onderwijs verwachten. We gebruiken eigentijdse muziek om onze passie voor God naar Hem te uiten. En na het onderwijs nemen we de tijd om voor elkaar te bidden. Heb je kinderen? Dan bieden we hen graag een programma aan wat aansluit bij hun leeftijd. We ontmoeten elkaar ook door de week in kleinere groepen met mensen die ook bij jou in de buurt wonen. Dat is met name de plek waar je in gesprek jezelf, God en anderen beter kunt leren kennen. In de kleine groep is er dus meer ruimte voor persoonlijke relatie en gekend worden maar ook ruimte om mensen mee te nemen die Jezus nog niet kennen.

Liefde voor elkaar en anderen

Vanuit onze passie voor God willen groeien in liefde voor elkaar. We verlangen ernaar dat liefde centraal staat in de manier waarop we zorgdragen voor elkaar en de mensen die we tegenkomen in ons dagelijks leven. Ongeplande tijd en onverdeelde aandacht is misschien wel het kostbaarste geschenk dat we iemand kunnen geven in deze tijd. We zijn graag een groep mensen met wie je samen een stem van hoop in deze wereld kunt zijn. We willen daarom Gods liefde laten stromen naar de plekken waar we leven, werken, sporten, studeren of gewoon gezellig bij elkaar zijn. We willen Hem volgen en Zijn liefde op een effectieve en relevante manier uitdelen aan mensen van deze tijd, gewoon op de plek waar we onze dagelijkse dingen doen. 

* We zijn een eigentijdse kerk in Utrecht met passie voor God.

* We zijn met liefde bij elkaar betrokken en samen op weg om te leren en verder te groeien.

* We zetten ons in om mensen te helpen, te dienen en hoop te geven.

* We komen op zondag bij elkaar maar ook door de week in de stad en regio.

 

Het meest gelezen boek

De Bijbel, het meest gelezen boek ter wereld, is eigenlijk een verzameling boeken vol prachtige verhalen, beeldende poëzie en wijze lessen. Maar wat ons het meest treft is dat alle boeken samen het verhaal van God en de mens vertellen. Jezus heeft een cruciale rol in dat verhaal, alles wijst op de een of andere manier naar Hem en zijn Koninkrijk. Deze oude, door God geïnspireerde woorden die zijn opgeschreven door de eeuwen heen, zijn voor ons in deze tijd nog steeds relevant en leidend. In onze diensten en kleine groepen kun je dan ook verwachten dat de woorden uit de Bijbel door sprekers uitgelegd en toegankelijk worden gemaakt.

Ons verhaal in het kort

In 1998 besloot een kleine groep mensen uit Vineyard Wageningen een nieuwe kerk te starten in Utrecht onder leiding van Jan Bernard en Tineke Struik. Sindsdien is deze kleine groep, die eerst in een huiskamer bij elkaar kwam, gegroeid van zo’n 15 mensen naar ongeveer 275 wat het nu is. In 2008 was het opnieuw tijd voor nieuwe initiatieven en is er vanuit Vineyard Utrecht door een klein team een nieuwe kerk gestart in Amersfoort. Tegelijkertijd is er in die periode een team, uit Vineyard Utrecht samen met een Amerikaans team uit Vineyard Columbus, een nieuwe kerk in Amsterdam gestart. Dit zijn nu beiden zelfstandige Vineyard gemeentes. In september 2016 hebben Jan Bernard & Tineke de gemeenteleiding van Vineyard Utrecht overgedragen aan een nieuw leidersteam met Bram & Rosemarie Vlasblom en Janneke Struik. Vanaf september 2019 legt Janneke al haar taken neer om zich te richten op gemeentestichting in het centrum van Utrecht.

Over Vineyard

De Vineyard is in de jaren tachtig van de vorige eeuw ontstaan in de Verenigde Staten onder leiding van John Wimber.  

De lokale Vineyard gemeentes in Nederland en België zijn deel van Vineyard Benelux. De wereldwijde Vineyard beweging is inmiddels uitgegroeid naar meer dan 2500 Vineyard gemeentes over de hele wereld . De Vineyard gemeentes wereldwijd delen allemaal dezelfde waarden maar kunnen lokaal in expressie verschillen.

 

Volg ons op:

Facebook:   TwitterInstagram