Home » Over » Wat voor gemeenschap willen wij zijn?

Wat voor gemeenschap willen wij zijn?

Wat voor gemeenschap willen we zijn? We hebben dat samengevat in 5G’s.

Gericht op God en geleid door zijn Geest

Passie voor God, in Zijn nabijheid zijn, Hem aanbidden en zijn liefde ontvangen, is wat ons beweegt en nieuwe kracht geeft. We verlangen naar een persoonlijke en intieme relatie met God waardoor we groeien, ons geloof verdiepen en Hem beter leren kennen. Naar Zijn stem luisteren en Hem gehoorzamen is daarbij essentieel voor ons. We zijn gericht op Jezus, Hij is ons voorbeeld in alles. Wij willen samenwerken met de Geest van God en ons door hem laten leiden en bewegen.

Gebaseerd op de Bijbel

Wij zien Gods woorden als tijdloos relevant en fundamenteel voor onze gemeenschap en het leven in deze tijd. We geloven dan ook dat door de Bijbel God ons wil laten zien wie Hij is. We geloven dat deze woorden waar zijn en dat God wil spreken tot ons hart, over zijn liefde, maar ook over ons persoonlijke leven: over onze tijd, onze prioriteiten, financiƫn, seksualiteit, enz. Eigenlijk is er geen terrein in ons leven dat de Bijbel onbesproken laat.

Gezond en genezend

In de nabijheid van Jezus werden mensen innerlijk veranderd, gezond en genezen. Jezus is niet veranderd en daarom willen wij groeien naar geestelijk gezonde en geestelijk volwassen volgers van Jezus die net als Hij actief het Koninkrijk van God brengen. We willen dat doen door onze dagelijkse levens in te zetten en Gods liefde te laten stromen naar de plekken waar we leven, wonen, sporten, studeren, werken enz. Op deze manier verlangen we Zijn genezing, redding en bevrijding dicht bij de mensen te brengen met wie we dagelijks relaties aan gaan.

Gevarieerd gezin/gemeenschap

Wij willen een eigentijdse en diverse gemeenschap zijn, Gods veelkleurige gezin, dat ruimte biedt aan alle generaties, diverse groepen en achtergronden. We streven naar een gezonde verbinding tussen de verschillende generaties en willen elkaar verrijken door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten.

We vinden het belangrijk te investeren in een nieuwe generatie gelovigen die sterk zijn en stevig kunnen staan in deze moderne tijd. Onze kinderen, onze jeugd heeft daarom een speciale plek in ons hart.

Groeiend en gericht naar buiten

Wij verlangen naar duurzame groei van de gemeente, groei in leiderschap, nieuwe leiders en groei door nieuwe gelovigen zodat Gods Koninkrijk zich uitbreidt. Wij willen op een eigentijdse en relevante manier relatie aangaan met de mensen om ons heen en hen stap voor stap in de nabijheid van God brengen want Hij is de hoop voor de wereld.