Alpha

Ontdek

Welkom! Als je nog niet gelooft, dan zouden we je daar graag meer over vertellen.

Veel mensen lopen rond met vragen als:
 • Er moet toch meer zijn? 
 • Waar kom ik vandaan? 
 • Waar ga ik naar toe? 
 • Wat is de zin van mijn leven?
 •  Hoe kan ik een goed leven leiden? 
 • Is er een oordeel over wat ik mezelf en anderen heb aangedaan? 
 • En is daar vergeving voor? 
 • Is er een God die echt van mij houdt? 

Op al deze vragen zijn antwoorden. We willen graag met je in gesprek over wat het voor ons betekent om God te kennen, en met Hem te mogen leven. We nemen je daarom graag mee op een ontdekkingstocht. We hopen je zo te kunnen vertellen wie God is, en wie Hij voor jou wil zijn. Je kunt ook deelnemen aan de Alpha cursus.

Alpha cursus: voor wie het geloof in God wil ontdekken
Veel mensen die meer over God willen leren vinden het leuk om aan een Alpha cursus deel te nemen. Meer dan 24 miljoen mensen hebben inmiddels al aan deze cursus deelgenomen. Wij organiseren de Alpha cursus ook regelmatig. Alpha is een serie bijeenkomsten waarin verteld wordt wat het leven met God inhoudt, en waarin je samen met anderen het gesprek aangaat over het leven en het christelijk geloof. Je bent welkom zoals je bent, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Er is alle ruimte om je vragen en ideeën te delen.

Ga je mee op ontdekkingstocht?

Wat is Alpha online?
Alpha Online is een serie online bijeenkomsten waarin je samen met anderen het gesprek aangaat over het leven en het christelijk geloof. Je bent welkom zoals je bent, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Er is alle ruimte om je vragen en ideeën te delen.

Hoe werkt het?
Elke Alpha-bijeenkomst kijk je een video van 25 minuten. De video’s inspireren om meer vragen te stellen, niet om antwoorden te geven. Elke video behandelt een onderwerp van het christelijk geloof, zoals ‘Wie is Jezus?’ en ‘Bidden: waarom en hoe?’. Je kijkt de video lekker vanaf je eigen bank met de link die we je toesturen.

Het leukste moment van Alpha: na de video ga je in kleine groepen uit elkaar om in gesprek te gaan over het onderwerp van de avond. Deel je gedachten over geloof en het leven en hoor wat de rest denkt. Voel je vrij om te zeggen wat je wil!

Kosten: Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden, de cursus is gratis.

Data & tijden
Er volgen nog exacte data. De eerste avond is een open avond – na deze avond kun je beslissen of je de cursus wilt doen of niet. Alpha duurt tien weken en een weekend. We hopen half september (2023) weer met een Alpha te starten. Laat hier je e-mailadres achter, dan sturen we je een bericht zodra er weer de nieuwe data bekend zijn.  

aanmelden

Bijeenkomsten
 1. Is er meer?
 2. Wie is Jezus?
 3. Waarom stierf Jezus?
 4. Hoe kun je geloven?
 5. Bidden: waarom en hoe?
 6. De Bijbel lezen: waarom en hoe?
 7. Hoe leidt God ons?
 8. Hoe kan ik het kwade weerstaan?
 9. Waarom en hoe anderen vertellen + Hoe zit het met de kerk?
 10. Geneest God ook nu nog?
 

Er is ook een Alpha ‘weekend’. Daarin bespreken we de volgende onderwerpen:
 1. Wie is de Heilige Geest?
 2. Wat doet de Heilige Geest?
 3. Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?

Laat hier je e-mailadres achter, dan sturen we je een bericht zodra er weer de nieuwe data bekend zijn.