Actueel

Omega-Dossier

In het boek ‘het Omega-Dossier’ gaat Johan Vink op zoek naar relevante antwoorden op eerlijke vragen. Dit boek is het resultaat van jarenlang worstelen met lastige thema’s. Johan geeft geen gemakkelijke of goedkope antwoorden, maar presenteert in het Omega Dossier een nieuw perspectief dat zich laat kenmerken als paradoxaal evenwichtig en radicaal.

Naast het Omega-Dossier en de Omega Cursus is er nu iets nieuws: de smartphone app: ‘Mijn Omega’! Daarin verschijnt elke maand een box met clips en artikelen over een bepaald thema.

Omega App

Omega connect

We zijn er heel blij mee dat de Omega Cursus als erg postief ervaren is. Iemand die de cursus gedaan had mailde enige tijd geleden naar Omega met de vraag of er nog meer van Omega aankomt. En ja, dat is het geval. Omega is onlangs begonnen om elke maand een nieuwe aflevering aan te bieden, onder de naam ‘Omega Connect’. Omega Connect is er voor de connectgroep (kring) en heeft elke maand een ander thema. Omega Connect heeft dezelfde vertrouwde opzet als de (7-delige) Omega Cursus.

Wat blijkt de kracht van Omega Connect

  • Een kringleider kan zonder voorbereiding verzekerd zijn van een mooie en gezegende avond.
  • De inhoud is boeiend: authentieke getuigenissen, heldere tutorials, herkenbare sketches. Elke bijeenkomst is anders.
  • De opdrachten geven aanleiding tot mooie gesprekken, over onderwerpen die je hart raken.

Naast dit materiaal voor de kring is er elke maand extra materiaal voor jouzelf, dat je geloof zeker zal verdiepen.

Omega Box
Zoals we zondag  aangaven staat de derde Box live! We staan stil bij de vraag: Wat is vrijheid?

We zijn allemaal op zoek naar vrijheid, maar wat is echte vrijheid nou eigenlijk? Hoe voorkomen we dat het leven met God beleefd wordt als beperkend of beklemmend, en op welke manier kunnen we echt diepe vrijheid ervaren? In deze box zien we het getuigenis van Hanna Govers, krijgen we tips van Jeroen Zuidland, en praat Joost van Heusden mee in het tafelgesprek over dit onderwerp.

Omega en Vineyard DNA
Johan Vink is 15 jaar voorganger geweest van de Vineyard gemeente in Wageningen. Omega is in feite het resultaat van alle lessen die hij in die jaren geleerd heeft. Centraal staat daarbij de gedachte van het radicale midden, dus de vraag hoe we de realiteit van Gods Koninkrijk op een radicale maar ook realistische manier kunnen uitleven. Je zou kunnen zeggen dat het Vineyard DNA via Omega aan een breder publiek in Nederland wordt doorgegeven. En dat is ook ons verlangen: dat we op die manier een stukje mogen bijdragen aan de doorbraak van Gods Koninkrijk is ons land!

NB: Mocht je de oude app nog op je telefoon hebben, verwijder die dan eerst voordat je de nieuwe download.

Omega Project