Planning Diensten 2020 (onder voorbehoud)

Eind september was er grote maatschappelijke verontwaardiging over het gebruik van de uitzonderingspositie voor kerken m.b.t. de coronamaatregelen.  De minister heeft na overleg met kerken en andere religieuze organisaties nieuwe afspraken gemaakt die uitgebreid in nieuws zijn geweest. Het past ons dan ook om als kerk pas op de plaats te maken en ons gehoorzaam en dienend op te stellen naar de overheid en solidair naar de samenleving. Dat maakt dat wij na overleg met het stafteam en op advies van Vineyard Benelux hebben besloten om het dringende advies om  kerkdiensten voorlopig online te houden op te volgen. Er zijn nu dus geen diensten in het Krachtstation. De doopdienst, 15 November, is een uitzondering waar alleen vrienden en familie bij aanwezig zijn. 

Vanaf begin December zijn er weer diensten in het Krachtstation (onder voorbehoud). Vanwege de Corona maatregelen kan er maar een kleine groep aanwezig zijn. Meld je daarom (eenmalig) aan via kerktijd.nl, dat is een slim system dat de beschikbare plekken eerlijk verdeeld. Je krijgt dan een uitnodiging voor een dienst. Die moet je dan binnen 48 uur bevestigen. Doe je dat niet, dan gaat je plek naar iemand anders. Krijg je geen uitnodiging? Dan zitten we al vol. Het systeem geeft voorrang aan mensen die er een vorige keer niet bij konden zijn.

Voor de mensen die een zondagsdienst niet bij kunnen wonen is er een livestream. De link voor de livestream ontvang je een dag van tevoren per email. Heb je die nog nooit ontvangen? Meld je hier aan.  

Er blijven na begin December ook zondagen dat er geen live diensten zijn maar online diensten. We sturen dan een ‘sway’ per email. In deze sway staat een videoclip met een overdenking, een aantal Bijbelgedeelte, opdrachten voor de kinderen, enz. De kleine groepen ontmoeten elkaar op die zondagen dan doorgaans via een MS Teams meeting om ‘met elkaar’ de dienst te beleven.  

Tijdens de diensten willen we ons zo goed mogelijk voegen naar de coronamaatregelen. Zo zijn er bijvoorbeeld corona-coaches aanwezig die de veiligheid in de gaten zullen houden. Er is ook een coronaprotocol opgesteld. Daarnaast geldt er een vanuit de overheid een  dringend advies tot het dragen van mondkapjes wat we volgen. 

Heb je nog vragen? Dan beantwoorden wij die graag. Mail naar stafteam@vineyardutrecht.org 

  Hier kan je de online diensten bekijken.